În anul 1885, Philibert Jacquet porneşte o mică afacere de familie prin o simplă brutărie, care se afla pe strada Richelieu din frumosul oraş Paris.

La patru ani distanţă, P. Jacquet primeşte un premiu special acordat de către "Expozitia Universala din Paris" pentru invenţia sa, "prăjitorul de pâine".

Începând cu anul 1932, compania începe să producă clătite tradiţionale(waffles).

În timp ce se afla în Regatul Unit al Marii Britanii, Jacquet descoperă pâinea feliată şi hotărăşte să introducă acest concept şi în Franţa în anul 1954.

Chiflele franţuzeşti, îşi fac apariţia abia în anul 1979, iar 16 ani mai târziu, Jacuqet aderă la grupul înfiinţat şi condus de fermieri, Limagrain.

În anul 2009 crează un patent pentru pâinea fără crustă. Trei ani mai tarziu, compania deschide o fabrică în Brazilia, iar la doar un an distanţă îşi mută sediul la New York.