Procesul de fabricare a muștarului se împarte în mai multe operațiuni.

 

Curățare

Semințele sunt curățate și apoi sunt trimise la o mașină, care prin vibrații și cernere îndepărtează toate semințele de iarbă, paraziți și corpuri străine.

Măsurare

Semințele sunt cântărite pentru a fi transferate în vasele de înmuiere.

Uscare

Semințele acum curățate și cântărite, sunt alimentate de-a lungul unui șurub Archimedes în cuvele de sticlă (oțet, apă, sare). Scopul acestei operațiuni este de a facilita separarea cojii și a miezului. Odată ce această operațiune a fost efectuată, amestecul va fi pompat la pietrele de morărit.

Frezare

Una dintre trăsăturile remarcabile ale companiei este faptul că prelucrează folosind moara tradițională. Această metodă de fabricare, spre deosebire de procesele industriale utilizate în altă parte, împiedică supraîncălzirea pastei de muștar, astfel încât să se păstreze calitățile gustative ale produsului finit.

Strecurare

Aceasta implică extragerea cojii (separarea miezului și a integrelor). Pasta după măcinare este pompată spre site (cilindri mari din oțel inoxidabil micro-perforat conținând role de compresie). Această operație nu este utilizată la fabricarea mucegaiului vechi.

Depozitare

Pasta, lipsită de integrități, este plasată în butoaie, unde rămâne timp de mai multe ore. Aici își pierde amărăciunea și, printr-o reacție chimică naturală, gustul muștarului este eliberat. După ce a fost dezaerat, muștarul este pregătit pentru ambalare.

Calitate

Compania a creat diverse puncte de control al calității în fabricarea muștarului, de la recepția materiilor prime până la ambalarea produsului final. Materiile prime sunt verificate riguros înainte de utilizare. În special, verificăm conținutul de esență de muștar (esențial pentru "mușcătură") în semințe la fiecare livrare. Un sistem de trasabilitate (capacitatea de a urmări întreaga istorie a unui produs prin controalele efectuate, materiile prime folosite) ne permite să urmărim toate ingredientele încorporate în produsul final.

cum se prepara mustarul Fallotcum se prepara mustarul Fallot 2