Comutare în navigare
Coșul meu
mobile icon
închide
 • Menu
 • Setting

Blog Idelica

 1. Mustar Edmond Fallot

  În 1840 Léon BOULEY a înființat o fabrică pentru producerea muștarului și a uleiului. Nu a durat mult până ce calitatea produselor a ieșit în evidență, astfel că, în anul 1903, pe timpul Marii Expoziții Internaționale din Paris, a primit o diplomă de merit. Astfel, moștenitorii săi, nerăbdători să-și păstreze renumele, trebuiau să continue pe urmele lui, acordând cea mai mare atenție calității produselor, îmbinând, în același timp, tradiția cu inovația.

              Afacerea însă a cunoscut adevărata prosperitate odată cu preluarea fabricii de către domnul Edmon Fallot în anul 1928.

              În anul 1945, ginerele lui, Roger Desarmenien se alătură companiei, pentru ca în 1962 să preia conducerea odata cu moartea socrului său. Începând cu anul 1994, cel care urmează la conducerea fabricii este Marc Desarmenien, nepotul care încă din copilărie a fost atașat de această regiune franțuzească și bine pregătit în etapele de prelucrare a muștarului de la o vârstă fragedă. Acesta s-a alăturat tatălui său în continuarea afacerii de familie. Începe astfel un process de modernizare a companiei, fără a fi redus totuși standardul calității procesului de fabricație, prin adăugarea la paleta de produse existente a unor noi rețete inovative ce își au originea în Burgundia și satisfac cu ușurință gusturile actuale.

              Începând cu anul 2003, fabrica Fallot își deschide ușile pentru vizitatori, publicul având, pe această cale, ocazia să vizioneze procesul de fabricație a muștarului Fallot.

              În anul 2010 “Muștarul burgundian” obține una dintre cele mai importante distincții – protecția prin indicație geografică – recunoscută atât în Franța, cât și în Europa.

  boabe de mustar mustar edmon fallot importator magazin online idelicapasta de mustar edmond fallot importator magazin online idelica

  Continus Reading »
 2. Despre producătorul nostru Jacquet

  Post by : Idelica

  În anul 1885, Philibert Jacquet porneşte o mică afacere de familie prin o simplă brutărie, care se afla pe strada Richelieu din frumosul oraş Paris.

  La patru ani distanţă, P. Jacquet primeşte un premiu special acordat de către "Expozitia Universala din Paris" pentru invenţia sa, "prăjitorul de pâine".

  Începând cu anul 1932, compania începe să producă clătite tradiţionale(waffles).

  În timp ce se afla în Regatul Unit al Marii Britanii, Jacquet descoperă pâinea feliată şi hotărăşte să introducă acest concept şi în Franţa în anul 1954.

  Chiflele franţuzeşti, îşi fac apariţia abia în anul 1979, iar 16 ani mai târziu, Jacuqet aderă la grupul înfiinţat şi condus de fermieri, Limagrain.

  În anul 2009 crează un patent pentru pâinea fără crustă. Trei ani mai tarziu, compania deschide o fabrică în Brazilia, iar la doar un an distanţă îşi mută sediul la New York.

  Continus Reading »
 3. Cum se prepară gemurile la producătorul Lucien Georgelin.

  Post by : Idelica

  Lucien Georgelin este un producător de gemuri de peste 30 de ani, care şi-a început afacerea mergând prin pieţele locale şi băcănii. Gemul preferat al acestuia este gemul de căpşuni. Lucien Georgelin păstrează tradiția datorită gemurilor mamei sale și a altor rețete.

  Continus Reading »