Comutare în navigare
Coșul meu
mobile icon
închide
 • Menu
 • Setting

Blog Idelica

 1. Cum se prepara gemurile Georgelin?

  Post by : Idelica

  Gemurile gătite pe foc în cazan de cupru

  Cunoşti diferenţele între "gemuri", "preparate pe bază de fructe" sau "deserturi de fructe"? Reglementările franceze privind cum se fac gemurile sunt foarte stricte, iar, pentru a satisface cererea în creştere a consumatorilor care se ocupă de alimentaţia lor, Lucien Georgelin a dezvoltat o gamă largă cu mult mai puțin zahăr:

  Produsele si delicatesele gastronomice comercializate de către magazinul nostru online, Idelica, oferă mai puţin zahăr, mai multă prosperitate şi mai multă aromă!

  Rețete de gem, gătite în cazan de cupru:

  => 65% fructe

  Aceasta este rețeta ancestrală a produselor pe care le regăsiţi la magazinul online Idelica pentru gemurile Lucien Georgelin! Este reţeta care a făcut compania faimoasă prin specialitățile locale, bazate pe reţetele proprii. Sunt gătite la foc într-un cazan și garantate fără conservanți, fără coloranţi și fără a adăuga arome artificiale.

  Rețete de gem, gătite în cazan de cupru:

  => 100% fructe

  Rețetele 100% din fructe înseamnă 100% fructe! Fără adăugarea de zahăr rafinat (zahăr alb), acestea sunt perfect potrivite pentru persoanele care își controlează greutatea sau nivelul de zahăr.
  Pregătită numai cu fructe, această rețetă va încânta toți gurmanzii cu gustări care sunt gătite pe foc într-un cazan din cupru. Garantate fără conservanți în conformitate cu reglementările, fără colorare și fără a adăuga arome artificiale sau naturale, rețetele noastre sunt prezentate în borcane de 320g .

  Rețete de gem, gătite în cazan de cupru:

  Clasic

  Nouă din rețetele clasice au primit referința “aroma anului”. Preparatele din fructe naturale sunt ambalate în spiritul "de casă", care se află în sud-vestul Franței.

  Gourmet & light

  Fructul, puţin zahăr (cu 30% mai puțin decât un gem clasic), gătit în cazan de cupru, având la bază reţeta secretă a lui Lucien Georgelin, reprezintă cheia succesului unei rețete gastronomice. Mai bogat în fructe (60%), media pe piaţă fiind de 50%, aceste rețete sunt deosebit de gustoase.

  Desigur, la fel ca şi restul de rețete sunt gătite într-un cazan, fără conservanți, coloranți sau arome.

  Ca urmare, aceste produse Idelica, au primit următoarele medalii la competiţia regională a agriculturii din regiune:

  SILVER MEDAL pentru dulceața gastronomică și gemul de afine
  BRONZE MEDAL pentru dulceața gastronomică și ananas.

  Gemurile Extra

  Aceasta gamă, care cuprinde urmatoarele produse gastronomice ale magazinului online Idelica: Gem Extra de Afine Sălbatice 350G, Gem Extra Smochine cu Nuci 350G. Gem Extra Zmeură 350G, Gem Extra Căpşuni 350G a luat naştere după succesul gemului roșu de caise de la Roussillon, care a primit medalia de aur a concursului general agricol de la Paris din anul 2017, acordată de un juriu de profesioniști.

  Continus Reading »
 2. Cum se prepară muștarul Fallot?

  Procesul de fabricare a muștarului se împarte în mai multe operațiuni.

   

  Curățare

  Semințele sunt curățate și apoi sunt trimise la o mașină, care prin vibrații și cernere îndepărtează toate semințele de iarbă, paraziți și corpuri străine.

  Măsurare

  Semințele sunt cântărite pentru a fi transferate în vasele de înmuiere.

  Uscare

  Semințele acum curățate și cântărite, sunt alimentate de-a lungul unui șurub Archimedes în cuvele de sticlă (oțet, apă, sare). Scopul acestei operațiuni este de a facilita separarea cojii și a miezului. Odată ce această operațiune a fost efectuată, amestecul va fi pompat la pietrele de morărit.

  Frezare

  Una dintre trăsăturile remarcabile ale companiei este faptul că prelucrează folosind moara tradițională. Această metodă de fabricare, spre deosebire de procesele industriale utilizate în altă parte, împiedică supraîncălzirea pastei de muștar, astfel încât să se păstreze calitățile gustative ale produsului finit.

  Strecurare

  Aceasta implică extragerea cojii (separarea miezului și a integrelor). Pasta după măcinare este pompată spre site (cilindri mari din oțel inoxidabil micro-perforat conținând role de compresie). Această operație nu este utilizată la fabricarea mucegaiului vechi.

  Depozitare

  Pasta, lipsită de integrități, este plasată în butoaie, unde rămâne timp de mai multe ore. Aici își pierde amărăciunea și, printr-o reacție chimică naturală, gustul muștarului este eliberat. După ce a fost dezaerat, muștarul este pregătit pentru ambalare.

  Calitate

  Compania a creat diverse puncte de control al calității în fabricarea muștarului, de la recepția materiilor prime până la ambalarea produsului final. Materiile prime sunt verificate riguros înainte de utilizare. În special, verificăm conținutul de esență de muștar (esențial pentru "mușcătură") în semințe la fiecare livrare. Un sistem de trasabilitate (capacitatea de a urmări întreaga istorie a unui produs prin controalele efectuate, materiile prime folosite) ne permite să urmărim toate ingredientele încorporate în produsul final.

  cum se prepara mustarul Fallotcum se prepara mustarul Fallot 2

  Continus Reading »
 3. Mustar Edmond Fallot

  În 1840 Léon BOULEY a înființat o fabrică pentru producerea muștarului și a uleiului. Nu a durat mult până ce calitatea produselor a ieșit în evidență, astfel că, în anul 1903, pe timpul Marii Expoziții Internaționale din Paris, a primit o diplomă de merit. Astfel, moștenitorii săi, nerăbdători să-și păstreze renumele, trebuiau să continue pe urmele lui, acordând cea mai mare atenție calității produselor, îmbinând, în același timp, tradiția cu inovația.

              Afacerea însă a cunoscut adevărata prosperitate odată cu preluarea fabricii de către domnul Edmon Fallot în anul 1928.

              În anul 1945, ginerele lui, Roger Desarmenien se alătură companiei, pentru ca în 1962 să preia conducerea odata cu moartea socrului său. Începând cu anul 1994, cel care urmează la conducerea fabricii este Marc Desarmenien, nepotul care încă din copilărie a fost atașat de această regiune franțuzească și bine pregătit în etapele de prelucrare a muștarului de la o vârstă fragedă. Acesta s-a alăturat tatălui său în continuarea afacerii de familie. Începe astfel un process de modernizare a companiei, fără a fi redus totuși standardul calității procesului de fabricație, prin adăugarea la paleta de produse existente a unor noi rețete inovative ce își au originea în Burgundia și satisfac cu ușurință gusturile actuale.

              Începând cu anul 2003, fabrica Fallot își deschide ușile pentru vizitatori, publicul având, pe această cale, ocazia să vizioneze procesul de fabricație a muștarului Fallot.

              În anul 2010 “Muștarul burgundian” obține una dintre cele mai importante distincții – protecția prin indicație geografică – recunoscută atât în Franța, cât și în Europa.

  boabe de mustar mustar edmon fallot importator magazin online idelicapasta de mustar edmond fallot importator magazin online idelica

  Continus Reading »
 4. Despre producătorul nostru Jacquet

  Post by : Idelica

  În anul 1885, Philibert Jacquet porneşte o mică afacere de familie prin o simplă brutărie, care se afla pe strada Richelieu din frumosul oraş Paris.

  La patru ani distanţă, P. Jacquet primeşte un premiu special acordat de către "Expozitia Universala din Paris" pentru invenţia sa, "prăjitorul de pâine".

  Începând cu anul 1932, compania începe să producă clătite tradiţionale(waffles).

  În timp ce se afla în Regatul Unit al Marii Britanii, Jacquet descoperă pâinea feliată şi hotărăşte să introducă acest concept şi în Franţa în anul 1954.

  Chiflele franţuzeşti, îşi fac apariţia abia în anul 1979, iar 16 ani mai târziu, Jacuqet aderă la grupul înfiinţat şi condus de fermieri, Limagrain.

  În anul 2009 crează un patent pentru pâinea fără crustă. Trei ani mai tarziu, compania deschide o fabrică în Brazilia, iar la doar un an distanţă îşi mută sediul la New York.

  Continus Reading »
 5. Scurt istoric despre producătorul Lucien Georgelin

  Post by : Idelica

  Lucien Georgelin este un producător de gemuri de peste 30 de ani, care şi-a început afacerea mergând prin pieţele locale şi băcănii. Gemul preferat al acestuia este gemul de căpşuni. Lucien Georgelin păstrează tradiția datorită gemurilor mamei sale și a altor rețete.

  Continus Reading »